PIIIIIIIIITKÄSTÄ aikaa

Hellou vaan kaikille, jos tätä joku enää/vielä lukee?:)

No vaikka ei lukiskaan, niin rustailen silti jotain. Rikom nyt yhden lupauksen, jonka itelleni tein; mun nimittäin piti tulla tänne blogiin rustaileen vasta sitten kun ollaan saatu adoptioprosessi käytyä läpi…

Tuosta voittekin sitten päätellä, että prosessi on EDELLEEN KESKEN:o aiempi postauksemme ko asiasta sai hirvittävästi kommentteja, ja niiden avulla jaksoimme alkuun luottaa siihen, että myös meidän kohdallamme päätös saataisiin nopeasti aikaiseksi. Valitettavasti me emme kuulu niihin onnekkaisiin, joilla adoptio oli selvyys reilussa parissa viikossa:(
Papulaisella ikää on mittarissa jo reilut 5kk❤️ olisi luullut asian tässä vaiheessa jo olevan ”selvillä vesillä”…

Adoptioneuvonta venähti kohdallamme kahdesti. Ensin adoptioneuvoja sairastuttua-> uusi aika venyi, se oli vielä ihan ymmärrettävää. Toinen kämmi olikin sitten ihan silkkaa huolimattomuutta, ja pisti ärsyttämään. Paperimme nimittäin lojuivat käsittelijän pöydällä, koska hän unohti ottaa niihin yhden henkilön allekirjoitukset (aikaa tähän oli reilu viikko) ja sitten tämä hlö jäi 2vk:n lomalle. Siinäpä sitten odottelimme.

Käräjäoikeuteen toimitimme paperit heti kun ne saimme. Tästä nyt noin kuukausi aikaa. Tiedossamme oli, että käsittelyaika on n.3vk ja päätöksen saa puhelimitse tiedustella ennen kuin virallinen päätös tipahtaa paperisena postilaatikkoon. i on nyt kaksi kertaa soitellut ja kysellyt asiaamme… Eka kerralla vastaus oli ”ei oo vielä otettu käsittelyyn”. Tämä tiedustelu oli tasan 3vk paperien jättämisestä. Nyt reilu viikko myöhemmin, i tarttui uudestaan luuriin, ja soitti. Useiden yhdistelyiden jälkeen i sai puhelimeen notaarin, joka lopulta tekee päätöksen adoptiomme läpimenosta.

Yllätyimme kovasti saamaamme vastaukseen ”juu, olen papereihinne tutustunut ja kaikki tarvittava löytyy täältä. Meillä nyt vain on sellainen käytäntö, että nämä päätökset annetaan saapumisjärjestyksessä.”

Olisi ihan mielenkiintoista tietää, että onko tuolla laitoksessa olemassa joku kiintiö, että montako hakemusta saa hyväksyä per päivä tms. Jotenkin en vaan jaksa uskoa, että noita hakemuksia tulisi satoja viikossa. Voin toki olla väärässäkin, mutta en silti jaksa uskoa. Ja jos nyt olisi jokin poikkeuksellinen ruuhka, niin olisi se meille varmasti kahden puhelun vartella kerrottu?

Ärsyttää tää asia jotenkin niin penteleesti! Ihmisiä pitäisi Suomen lakien mukaan kohdella tasavertaisesti… Nyt ei ihan tunnu siltä:( ja EI, en ole katkera tai vihainen teille, jotka olette saaneet adoptionne nopeasti hoidettua! Olen iloinen puolestanne ja olisin toivonut meille samaa:)

Ärsytykseltäni voin nyt karata ja kertoa sitten kaikkea ihanan positiivista ja mukavaa😊 eli täällä kaikki muuten tosi hienosti! Papulainen jatkaa tadaisen varmaa kasvuaan ja on niiin iloinen ja nauravainen neiti, että ette uskokaan❤️

Hampaita pikkumurulta löytyy jo kaksin kappalein:) ensimmäinen puhkesi n. 4kk iässä.

Neiti ei kääntyilyistä ole vielä kiinnostunut, ja onkin jäntevänä tyttönä enemmän seisoja ja istuja, kuin maassa touhuaja:) päivittäin yritämme kuitenkin viihtyä myös lattialla ja tarkistella maailmaa siitä vinkkelistä😊

Imetyksen i joutui jättämään reilun 3kk:n jälkeen. Refluksi oireet tulivat lopulta niin pahoiksi, että mikään nestemäinen ei pysynyt sisällä:( hetki mentiin pumppaus-sakeutus systeemillä, mutta lopulta maitoa ei vain enää tullut. Mutta se ei meillä menoa haittaa:)

Kiinteistä kokeiluun pääsi ensimmäisenä bataatti ja maissi. Aluksi se oli ihan jees, mutta hetken kuluttua ehdoton suosikki (peruna-porkkana) löytyi:) me ollaan jokunen tovi vietetty ”sosehyllyllä” kaupassa ja aina tultu siihen tulokseen, että mielellään tehään ite sellaset soseet, jotka ”helposti” onnistuu… Hedelmäsoseet ja maissi on tarttunu hyllystä kyytiin, muut sitten hevi-osastolta tuoreena:)

Tässä perheessä myös edelleen nukutaan yöt hyvin:) tyypillisimmin yöunet kestävät 8-11 tuntia, ja tämä aika menee siis täysin heräämättä:) äidit saa siis todella hyvin nukuttua ja niimpä jaksammekin pikkumurun kanssa mukavasti touhuilla:) ❤️ nyt tosin pari yötä menty vähemmillä unilla, kun toinen hammas tuonut mukanaan särkyä ja tukkoisuutta:( ensimmäinen puhkeskin niin helposti, että oli arvattavissakin, että jossain kohtaa meidän tyytyväinen tyttö joutuu kipuakin kestämään:(

Ei sitä osannut odottaakaan, että miten pahalta se tuntuu, kun oma rakas huutaa kipuaan täyttä kurkkua:( niin on voimaton ja turhauttava olo itella. Ei voi kun parhaansa mukaan hyssytellä ja olla lähellä, se onneksi on meillä auttanut❤️

Kahta en vaihda, ja te tiedätte kyllä keitä tarkoitan❤️

-e

Advertisement

7 kommenttia artikkeliin ”PIIIIIIIIITKÄSTÄ aikaa

 1. Tylsä kuulla, että teillä prosessi vie noin kauan. Ei todellakaan ole tilanne sellainen kuin pitäisi eli ihmiset eivät saa eri puolilla maata yhdenvertaista kohtelua. Sen verran täytyy todeta, että notaari oletettavasti tarkoitti kaikkia hakemuksista eli avioerosta edunvalvojien ynnä muuhun. Toivottavasti asia saadaan pian käsiteltyä ja lapsenne saa toisenkin juridisen vanhemman!

 2. Höh, kyllä se päätös tulee vielä. Onhan se epäreilua miten käsittelyajat ovat niin erilaisia paikkakunnasta riippuen.

  Hedelmäsoseita kannattaa myös katsoa tavalliselta hillohyllyltä. Me saatiin vinkki Bonne-soseista, vaikka on isoja (5dl) purkkeja, niin säilyvät avattuna n.viikon jääkaapissa ja osan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Sillä sosehyllyllä on myös aikaa vietetty :)

 3. Tuntuu jopa pelottavalta kuinka pitkiä nuo käsittelyajat voivat olla. Viidessä kuukaudessa ehtii tapahtumaan paljon! Ja ahdistaa ajatella että jos mulle kävis jotain niin meidän vauva ei virallisesti voisi jäädä vaimolleni sillä hän ei paperilla olisi lapsemme äiti. Onneksi meillä on ihanat vanhemmat jotka kyllä ymmärtävät, mutta kaikissa tapauksissa ei ole niin.
  Olisi todellakin lapsen edun mukaista että uusi lakialoite saataisiin läpi mahdollisimman pian. Naurettavaa säätämistä tällainen paperijumppa. Jaksamista!

  • Totta! 5 kuukautta on ihan tosi pitkä aika! Ja kun vielä ei voi ees huokasta helpotuksesta:(
   On ihan naurettavaa, että miten tässä yhteiskunnassa voi ihmiset olla näin epätasa-arvosia! Eihän se ton pikkusen vika oo, että millaseen perheeseen se syntyy! Ja se joka tässä nyt eniten kärsii, on tuo pieni tyttö:( onneks ei sitä itse ymmärrä😊

   Mua ärsytti sillon joskus se, että sukunimen vaihtumista joutu odottaan sen 6kk, mutta se nyt oli tosi pientä verrattuna tähän!

   Mietin jo sellastakin, että tästä ku kirjottais kirjan tms. Julkisen teoksen, niin sais taas lisää huomiota ja nostetta tää tasa-arvosuus! Konkreettiset jutut kuitenkin aina saa ihmiset aatteleen enempi!

   Kiitos tsempeistä!:) ❤️

   • Tuo uusi kirjoitus on hyvä ja valaiseva. Hienoa että haluat kertoa teidän tarinan ja tehdä siitä julkisen.
    Suosittelen vähän siivoamaan sitä ylimääräisistä pisteistä ja hymiöistä niin se otetaan enemmän tosissaan ja saa varmasti enemmän jakajia. Silloin se on myös helpompi lukuista. Ainakin mun ystäväpiirissä tuntuu olevan sellainen tyyli tällä hetkellä että kielen tulee olla todella puhdasta ja siistiä. Tiedän että se on tyhmää, mutta tuntuu olevan tän hetken juttu. Ja toisaalta se on pieni juttu jos se helpottaa jutun leviämistä somessa :)

 4. Nyt munkin on taas pakko kommentoida täältä taustalta. Tuntuu kyllä hyvin epäreilulta, että asuinpaikasta riippuen hoituu nämä adoptiot. Voiko tää oikeasti olla edes laillista?

  Kirjoittelin silloin aiemmin että me saimme adoptioprosessin aloittaa tammikuun lopussa eli 4kk ennen la:ta. Tyttömme syntyi päivän teidän tytön jälkeen (8.6) mutta adoptio päätös ollaan saatu jo 14.7, vireillä asia oli 3 päivää ja lain voimainen päätös oli siis 21.7. Eli siis homma eteni hyvin nopeaan tahtiin. Sosiaalivirkailija teki viimeisen kotikäynnin lapsen jo synnyttyä ja tuolloin allekirjoitimme paperit.

  Tsemppiä teille papereiden odotukseen, lohduttavinta asiassa on vaan se että kyllä se myönteinen päätös sieltä vielä tulee.

  • Kiitos tsempeistä!:) niitä tässä nyt tarvitaankin! Varsinkin näin malttamaton ihminen;)

   Mutta siis joo-o, näin meillä asia edennyt. Tuohon laillisuus asiaan en kyllä osaa ottaa kantaa:(

   Nyt me nautitaan nää viimoset viikonlopun tunnit ja huomenna palaan asiaan ja käyn tän koko prosessin kaikkine vaiheineen ja niiden kestoineen läpi! :)

   -e

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s