Kustannukset

Tähänastiset käynnit:

Ensikäynti (sis. 2x UÄ, Vastaanottokäynti 90min ym.) : 305.60

Psykologin lahjasoluneuvonta ja lausunto : 155.00

Laboratoriotutkimukset : 302.90

2. Käynti yhdessä + UÄ : 244.50

I:n lääkesuunnittelu + UÄ : 176,50

Ensimmäinen siirto 4184,50
Vastaanotto 20 min
Uä x 2
Munasolupunktio
Siittiöt
ICSI
Munasolujen viljely 1
Munasolujen viljely 2
Alkionsiirto
Alkioiden pakastus ja säilytys

Km- toteaminen. Uä ja vastaanotto 239,50

Toinen siirto 1044,50
Vo.

Alkioiden sulatus
Alkioiden jatkoviljely
Alkionsiirto
ym.

Kolmas siirto 877,50

Yhteensä: 7530,50

Munasolujen kasvatukseen käytetyt lääkkeet:

Gonal-F 450 IU x3 (227,87e/kpl) 683,61
Cetrotide x 7 (43,85e/kpl) 306,95
Gonapeptyl x 2 23,71
Lugesteron x 19 325,66
Gonapeptyl x 2 23,71

Luget jatkuu rv 10 saakka, viiden päivän annos maksaa 17,14e.

Lääkkeet yhteensä: 1363,64

HOIDOT LÄÄKKEINEEN YHTEENSÄ 8894,14

Tähän voisi lisätä vielä bensakulut (matkaa klinikalle noi 25km) sekä parkkimaksut, jolloin summa on varmasti yli 9000 euroa. Käyntejä klinikalla noin 20 kertaa.

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Kustannukset

  • Ei saatu. Paitsi zumenonista, joka i:lle on sairauden hoitoon määrätty. Muuten ihan omasta pussista. Anteeksi kun vastaaminen kesti näin kauan, viesti jäi jotenkin huomaamatta..

 1. Hei! Tosi kiva kun olette laittaneet nämä hinnat ylös niin osaamme mekin arvioida kulut. Meillä aikeissa kumppanin kanssa aloittaa samallaiset heselmöityshoidot lähitulevaisuudessa mutta vähän eri syistä. :) Oliko muuten kaikki käynnit/hoidot välttämättömiä? Meinaan kun näyttää että teillä on ollut kaksi käyntiä ennen hoitoja.

  • Moi!

   Kiva, että tästä on ollut/on hyötyä muillekin samaa harkitseville:)

   Ensiksi täytyy sanoa, että tämä meidän toimintatapamme on todella harvinainen tapaus. Ainakaan meidän klinikalla tällaista ”ristiin” tehtyä hoitoa ei tehdä kuin vastaavissa tapauksissa. Eli toisella täytyy olla jokin este tulla raskaaksi (esimerkiksi sairaus tai fyysinen poikkeama). Eli hoitoja ei vain halusta toteuteta näin näin. Ja miksi ei, niin meille kerrottiin, että on paljon halvempaa, helpompaa ja suurempi onnistumisprosentti, jos hyödynnetään omaa kiertoa ja lisätään vain siittiöt ulkopuolelta.

   Meidän tapauksessamme nuo kaikki käynnit ovat olleet pakollisia/tarpeellisia. Eli ensin kävimme lääkärin luona kertomassa millaista hoitoa olimme ajatelleet ja lääkäri antoi tuolloin vaihtoehdot. A) i hedelmöitetään e:n munasoluja ja luovuttajan siittiöitä sisältämällä alkiolla (haastavampi) ja B) e:n omaan kiertoon lisätään siittiöt ja e raskautuu (helpompi ja halvempi). Itse halusimme vaihtoehdon A Ja lääkäri taas kovasti liputti B:n puolesta.

   Sitten oli välissä psykologin käynt. Tämä kaikille myös pakollinen ja meidän kohdallamme yhtenä tarkoituksena oli, että psykologi analysoi olemmeko oikeasti valmiit haastavampaan toimenpiteeseen. Vakuutimme hänet ja hän näytti vihreää valoa. Tästä palauduimme takaisin lääkärin vastaanotolle ja sitten alettiin vasta suunnitella. Eli klinikka vaati molemmat käynnit. Ja itse koimme jokaisen käynnin tärkeäksi. Asioita tapahtui niin paljon niin lyhyessä ajassa, että oli rauhoittavaa aina tietää, että uusi käynti on ihan pian:)

   Onhan tuo todella kallista ja varsinkin, kun mitään takuuta ei ole, mutta itse emme tekisi mitään toisin!

   Myönnettäköön, että olemme aloittaneet uuden blogin ja tämä on nyt vähän jäänyt… Eli tuo kustannukset osio on hieman vajavainen, sillä siitä puuttuu ne ihan viimeiset kulut, jotka pussistamme maksoimme ennen pikku papusen syntymää<3

   Karkeasti laskeskellen kaikkiaan meni 11 000-12000 ennen kuin papu syntyi. Eli tuosta vajaasta 9000 puuttuu se ratkaiseva 3. Siirto kaikkine lääkäri- ja lääkekuluineen.

   Kysy ihmeessä lisää, jos mieleen tulee kysymyksiä:)

   -e

   • Hei!
    Kiitos kattavasta vastauksesta! Olenkin itseasiassa miettinyt, mitä tuolla psykologilla ja ensikäynnillä keskustellaan. Niistä kun ei kauheasti kerrotakaan näissä blogeissa.
    Kallis ja monimutkainen, mutta varmasti kailen sen arvoinen. Sanoit että näihin hoitoihin pääseminen edellyttää toisen osapuolen estettä tulla raskaaksi, lieneekö riittävä syy transsukupuolisuus, kuten meidän tapauksessa. Ainakaan itse en ole törmännyt näihin edellytyksiin ottaessa selvää tästä mahdolliauudesta lukiessani lakipykäliä hedelmöityshoidoista (Valviran tekstissä taidettiin peräti sanoa, että on jopa täysin mahdollista). samoin eräällä klinikalla ei missään vaiheessa sanottu etteivät tee näitä kun kerroin suunnitelmistamme. Mutta tämäkin saattaa olla ihan klinikkakohtaista. Ainakin klinikka, missä kävin, suhtautui ainakin näillä näkymin positiivosesti sateenkaariperheisiin. Otamme kuitenkin näistä asioista vielä selvää! :)

   • pakko vielä vähän tarkentaa, kun en ole aivan varma ymmärsitkö ihan oikein, enkä kyllä yhtään ihmettelisi, jos kommentistani väärän kuvan saa.. Vaikea on nimittäin näitä kaikkia kiemuroita kirjoittaa tavalla, jolla tulisi oikein ymmärretyksi. Mutta koitetaas vielä..
    Eli lähtökohdan ei tarvitse olla se, että toinen ei voi tulla raskaaksi. Hoitoihin lähdetään varmasti monen erilaisen syyn vuoksi. Meille kuitenkin selvisi jo pian, että ns. Huvinvuoksi ei toista saateta toisen soluilla raskaaksi. Vaan lähtökohtaisesti pyritään käyttämään kunkin omia soluja ja tarvittaessa käytetään tuntemattoman luovuttamia soluja. Kuten siis kerroin aiemminkin, niin klinikalla lääkäri olisi halunnut meidän kohdalla unohtaa vaikeimman tavan ja mieluummin saattaa minut raskaaksi lisäämällä siittiöt omaan kiertooni.
    Lopulta kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että on kaikkien kannalta parasta edes koittaa saada i raskaaksi. I tarvitsi tuekseen ”kaiken mahdollisen avun”, eli luovutetut munasolut ja siittiö, koska omat munasolut ovat käyttökelvottomia. Näin ollen 1+1=2 ja minusta tuli ”tuntematon luovuttaja”. Mutta jos olisimme menneet klinikalle ja kertoneet haluavamme toimia näin ja i:llä ei olisi esteitä saada lasta, niin tämä ei olisi onnistunut tällä tavoin. Lapsen olisimme varmasti saaneet, mutta siinä tapauksessa i:n biologisen ja kaikki hoidot olisivat kohdistuneet häneen.
    Mutta kuten sanoit, eri klinikoilla voi olla omat suhtautumisensa. Vaikka lakia tässä meidänkin tapauksessa aluksi jouduttii selvittelemään.:)
    Toivottavasti nyt oli enempi selvempi vastaus:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s